Over mij

Wat leuk dat je op mijn website kijkt!

Mijn naam is Monique Désar en ik ben Designer. Ik ben min of meer ‘per toeval’ in dit vak terecht gekomen. Ruim tien jaar geleden begon ik in de fashionwereld als make-up artist. Vrij snel echter ontdekte ik de styling- en ontwerpkant. Ik wist meteen dat dáár mijn grote passie lag. En ligt. Wat begon met een eerste styling van een jurk met bloemenfolie (!), is inmiddels uitgegroeid tot mijn dagelijkse werk.

De afgelopen tien jaar heb ik met heel veel plezier veelal in opdracht gewerkt. Het ontwerpen en maken van unieke (trouw)jurken was echter zó tijdrovend, dat ik tijd tekort kwam voor het doorontwikkelen van mijn eigen creativiteit. Dus, ik heb de stap gezet en richt me nu voor 200% op mijn creatieve vrijheid.

Iets van niets

Mijn uitdaging ligt vooral in het creëren van designs met vreemde materialen; van parapluhoesjes tot slaapmaskers, van kussenslopen tot placemats. Dit is eigenlijk altijd gebleven. Ik kan met elk materiaal vooruit. Uiteraard werk ik ook met luxe en dure stoffen, maar het allerleukste vind ik nog altijd om van niets iets te creëren.

Twee passies

Schrijven vind ik ook leuk om te doen. Na eerdere blogs voor onder meer Wendy van Dijk (online),  schrijf ik momenteel maandelijks een column voor het Tophair kappersmagazine. Zo combineer ik twee van mijn passies, hoe tof is dat?!

Rental Styling Kits

Ik ben heel trots op het feit dat ik mij in de afgelopen tien jaar Internationaal neer heb kunnen zetten in de fotografiewereld. Veel gerenommeerde fotografen, visagisten en modellen kennen mij en mijn werk inmiddels. Ook mocht ik al samenwerken met diverse BN-ers. Recent heb ik twee nieuwe concepten aan mijn werk toegevoegd: de verhuur van couture designs én styling. Met mijn Rental Styling Kits bied ik modellen en fotografen de kans om voor een relatief lage prijs exclusieve en unieke designersstukken te huren en shooten.